Παγκύπριο Ανοικτό Πρωτάθλημα 2018

Η Κυπριακή Σκακιστική Ομοσπονδία προκηρύσσει το «53ο Παγκύπριο Ανοικτό Ατομικό Πρωτάθλημα» που θα διεξαχθεί από τις 7 Ιανουαρίου μέχρι τις 11 Φεβρουάριου 2018, με το ελβετικό σύστημα 9 γύρων. Το πρωτάθλημα θα είναι ανοικτό και δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλοι οι σκακιστές ανεξαρτήτως εθνικότητας ή δυναμικότητας (ELO), νοουμένου ότι έχουν FIDE ID.  Όσοι κύπριοι σκακιστές δεν έχουν FIDE ID και επιθυμούν να συμμετάσχουν, να επικοινωνήσουν έγκαιρα με τον  Έφορο Αγώνων της ΚΥΣΟ.

Το πρωτάθλημα διεξάγεται για την ανακήρυξη του 1ου Νικητή του Παγκύπριου Ανοικτού Πρωταθλήματος 2018 και για την κατάταξη και αξιολόγηση των σκακιστών (FIDE ELO και Κυπριακό ELO).  Επίσης, ο νικητής θα έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα Μικρών Κρατών Ευρώπης που θα πραγματοποιηθεί στα Νησιά Φαροέ από τις 14 μέχρι 22 Απριλίου 2018.                                                                                        Προκήρυξη

Το Παγκύπριο ΚΛΕΙΣΤΟ πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με το σύστημα «Round Robin» με τη συμμετοχή 12 σκακιστών. Θα συμμετέχουν ο Πρωταθλητής Κύπρου της χρονιάς 2017, οι πρώτοι 6 ενεργοί σκακιστές με το πιο ψηλό διεθνές ΕΛΟ κατά την 1η Ιανουαρίου 2018, οι πρώτοι 3 σκακιστές της τελικής κατάταξης του Παγκύπριου Ανοικτού Πρωταθλήματος 2018 και οι 2 επόμενοι δικαιούχοι σκακιστές από το Ανοικτό Πρωτάθλημα εάν και εφόσον έχουν διεθνές ΕΛΟ πάνω από 1700.

This entry was posted in Προκηρύξεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *