Σκακιστικό Φεστιβάλ Πάφου 2017 – Μεγάλος νικητής ο Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης

Με τεράστια επιτυχία όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ολοκληρώθηκε το καθιερωμένο Διήμερο Σκακιστικό Φεστιβάλ Πάφου που διεξήχθη στο οίκημα της ΣΕΚ το Σαββατοκύριακο 19 & 20 Αυγούστου 2017.  Το τουρνουά διεξήχθη σε δύο φάσεις που περιλάμβαναν ξεχωριστά τουρνουά. Συγκεκριμένα, το Σάββατο διεξήχθη τουρνουά Ράμπιντ 7 γύρων και με χρόνο σκέψης 15 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα χρόνο αύξησης για κάθε κίνηση και την Κυριακή διεξήχθη τουρνουά Μπλιτζ 14 γύρων με χρόνο σκέψης 3 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα χρόνο αύξησης για κάθε κίνηση.
Σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα όπως ο όμιλος της Πάφου, μας συνήθισε σε κάθε του διοργάνωση, άρχισε και φέτος το τουρνουά όπου ο Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος έκανε την πρώτη κίνηση στην πρώτη σκακιέρα.  Ο Δήμαρχος στην ομιλία του προηγουμένως τόνισε εμφατικά την ανάγκη ενασχόλησης του κοινού με το σκάκι, κυρίως της νεολαίας και μεταξύ άλλων υποσχέθηκε πως θα στηρίζει το σκακιστικό όμιλο Πάφου κάθε χρόνο.

Στο τουρνουά έλαβαν μέρος συνολικά 35 σκακιστές απ’ όλη την Κύπρο.  Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο νεαρός ταλαντούχος σκακιστής από τη Λάρνακα και φετινός πρωταθλητής Κύπρου, Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης με συνολικό σκορ 24,5 βαθμούς.  Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Αλέξανδρος Ισαακίδης από την Πάφο με συνολικό σκορ 22,5 βαθμούς και την τρίτη θέση ο Ελλαδίτης Ιωάννης Βαλσαμίδης με συνολικό σκορ 22 βαθμούς.

Στην κατηγορία κάτω των 16 χρόνων νικητής αναδείχθηκε ο επίσης νεαρός ταλαντούχος σκακιστής του ομίλου Λεμεσού, Μάικλ Ναμπίλ με συνολικό σκορ 21,5 βαθμούς.  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μάικλ Ναμπίλ κατέλαβε την πρώτη θέση στο τουρνουά Ράμπιντ.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι οι βαθμοί του τουρνουά Ράμπιντ μετρήθηκαν ως διπλοί βαθμοί και προστέθηκαν στους βαθμούς που πέτυχε ο κάθε σκακιστής στο τουρνουά Μπλιτζ.                                                                 Βαθμολογίες:       Ράμπιντ       Μπλιτζ

Στη φωτογραφία οι νικητές: Από αριστερά, Αλέξανδρος Ισαακίδης (2ος), Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης (1ος), Ιωάννης Βαλσαμίδης (3ος) και κάτω ο Μάικλ Ναμπίλ (1ος U-16)

This entry was posted in Τουρνουά Blitz, Τουρνουά Rapid. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *