Αν δεν γεννηθείς αστέρι η ζωή πως περιμένεις να σε ξέρει; Ο Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης πρωταθλητής Κύπρου για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Αν δεν γεννηθείς αστέρι η ζωή πως περιμένεις να σε ξέρει; Κάνουμε αρχή με αυτά τα λόγια που για κάποιων το μυαλό ίσως πάει στους στίχους του Φίλιππου Γράψα και στη μουσική του Μάριου Τόκα που μαζί με την υπέροχη φωνή της Κατερίνας Κούκα, έφτιαξαν ένα πολύ όμορφο τραγούδι. Λογικό… αλλά σίγουρα μερικών άλλων το μυαλό πάει στο αστέρι του κυπριακού σκακιού που ακούει στο όνομα Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης.
Ο νεαρός ταλαντούχος σκακιστής από τη Λάρνακα, άξιος πλέον εκπρόσωπός της στην Κύπρο και στο εξωτερικό, βρίσκεται σε καταπληκτική αγωνιστική κατάσταση και θριάμβευσε και πάλι στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα 2017 αφού στέφθηκε πρωταθλητής Κύπρου για δεύτερη συνεχή χρονιά.
Ο Κωνσταντίνος ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και κανείς δεν το αμφισβητούσε. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, εξάλλου αυτό αποδεικνύεται όσο περνάει ο καιρός. Ο Κωνσταντίνος, αν και είχε δύο ήττες από τους βετεράνους Αντώνη Αντωνίου και Πάρη Κληρίδη, έπαιξε καταπληκτικό σκάκι και βρισκόταν συνεχώς στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα… Και ο λόγος είναι πως για να γράψεις για αυτό τον σκακιστή χρειάζεσαι τόλμη ή μάλλον καλύτερα θάρρος (αν όχι θράσος) αφού ότι κι αν πεις θα είναι λίγο και ”κινδυνεύεις” να μείνεις χωρίς ολοκληρωμένο άρθρο!!!.  Πάμε λοιπόν…

Εν μέσω «συμφορών και τρικυμιών» περνώντας από αρκετές «συμπληγάδες», ο νεαρός ταλαντούχος σκακιστής από τη Λάρνακα, Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης, αναδείχθηκε πρωταθλητής Κύπρου για δεύτερη συνεχή χρονιά με 9 βαθμούς σε 11 αγώνες.  Αν και έχασε από τους βετεράνους Αντώνη Αντωνίου και Πάρη Κληρίδη, ήρθε η 10η αγωνιστική η οποία «ανατίναξε το πρωτάθλημα» και έφερε τα πάνω κάτω δίνοντάς του σοβαρό προβάδισμα.  Και ενώ όλα έδειχναν πως ο Κωνσταντίνος θα περιοριζόταν σε ισοπαλία με τον επίσης νεαρό ταλαντούχο σκακιστή Αρσένιο Χατζηκυριάκου, ξαφνικά τα πράγματα άλλαξαν και ο Κωνσταντίνος με περισσότερο πάθος κατάφερε να κερδίσει την παρτίδα και σε συνδυασμό με την ήττα του πολυπρωταθλητή μας Αντώνη Αντωνίου από το νεαρό Ιωάννη Δαμιανού, βρέθηκε στο τέλος της ημέρας να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος μόνος του στην κορυφή με μισό βαθμό διαφορά από το δεύτερο Πάρη Κληρίδη.  Στον τελευταίο γύρο ο Κωνσταντίνος κέρδισε σχετικά εύκολα τον Ανδρέα Γεωργίου και έτσι παρέμεινε μόνος του στην πρώτη θέση πανηγυρίζοντας τον τίτλο του πρωταθλητή.  Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Πάρης Κληρίδης με 8,5 βαθμούς και την τρίτη θέση ο Αρσένιος Χατζηκυριάκου με 8 βαθμούς.

Βαθμολογία

Οι τέσσερεις πρώτοι σκακιστές στην τελική κατάταξη θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο με την Εθνική μας ομάδα στο 5ο ομαδικό πρωτάθλημα μικρών κρατών Ευρώπης που θα διεξαχθεί στην Ανδόρρα τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Στη φωτογραφία οι πρώτοι τρεις νικητές.  Στη μέση ο πρωταθλητής Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης, στα δεξιά ο δευτεραθλητής Πάρης Κληρίδης και στα αριστερά ο τριταθλητής Αρσένιος Χατζηκυριάκου.

Στη φωτογραφία ο Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης με τους γονείς του Ανδρέα και Νάντια.

This entry was posted in Παγκύπριο Πρωτάθλημα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *